Toiminnot palauttavat yleensä ActionResult-tyyppisen tuloksen, joka voi olla websivu, kuva, json-teksti jne. Ainoa interaktiivinen on tuo normaali websivu, joka yleensä saadaan aikaiseksi, kun toiminto palauttaa ViewResult-tyyppisen vastauksen. Tähän on Controller-luokassa olemassa metodi View, joka hoitaa joitakin juttuja valmiiksi. View-metodille voi antaa parametreina näkymän nimen, näytettävän mallin ja masterpage:n nimen.

Perusversio ilman parametreja

return View();

Laittaa näkymän nimeksi toiminnon nimen.

ViewEngine

ViewResult:n tapauksessa seuraavassa vaiheessa ViewEngine renderöi websivun. Renderöintiprosessi menee tyypillisesti näin

ViewEngineitä on saatavilla useita.  Oletuksena (ASP.NET MVC:n versiot 1 & 2) käytetään WebFormViewEngineä. Kolmosversiossa ViewEnginen voi valita (Visual Studiossa) projektia luodessa. Stackoverflow:n kysymyksestä ASP.NET MVC View Engine Comparison on vertailtu useita ViewEngineitä.

Alla vertailu kahdesta ViewEnginestä, jotka voi valita Visual Studiossa ASP.NET MVC 3 -projektia luodessa

WebFormViewEngine Razor
Yleistä Oletus ViewEngine MVC:n versioissa 1 & 2. aspx- ja ascx-päätteiset tiedostot Mukana MVC:n versiossa 3. cshtml-päätteiset tiedostot
Hyvää Syntaksi tuttu perinteistä ASP.NETiä käyttäneille IntelliSense/koodinväritys Kompaktimpi Ei tägisotkua
Huonoa Voi tulla melkoinen tägisotku Saattaa hämmentää perinteisestä ASP.NET:stä siirtyjiä Ei IntelliSense-tukea (mutta on tulossa)